Ανοίγει η πρόσκληση για την προώθηση και εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας

Ανοίγει η πρόσκληση για την προώθηση και εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας

Ξεκινάει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης 2.2.2 «Προώθηση και Εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας» του Προγράμματος «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027». Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την εν λόγω πρόσκληση ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ.

Στόχοι:

Με την δράση 2.2.2 στηρίζονται ενέργειες προώθησης και εμπορίας των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας που παράγονται στην Ελλάδα/Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ενίσχυση της εμπορικότητάς τους και την επίτευξη  στόχων, όπως την ευαισθητοποίηση του κοινού και των καταναλωτών, την αναζήτηση νέων αγορών, την εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών πιστοποίησης και προώθησης των προϊόντων βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αναβάθμιση της συσκευασίας και παρουσίασης των προϊόντων, ς τη βελτίωση των συνθηκών διακίνησης των νωπών αλιευμάτων και την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ως εργαλείου προώθησης.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι:

  • Αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών και Ενώσεις Οργανώσεων Παραγωγών ή Διακλαδικές Οργανώσεις αλιευτικών προϊόντων και προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.
  • Συλλογικοί φορείς και λοιπές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα αντικείμενα της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
  • Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Δημοσίου Τομέα όπως αυτός ορίζεται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α΄ 143).

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας των δαπανών της δράσης 2.2.2 ορίζεται η 01.01.2024.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 50.000 ευρώ και ως μέγιστος το ποσό των 700.000 ευρώ.